Mikal Cronin – MC II

Mikal Cronin

POWERPOP Den senaste tiden har vi allra mest lyssnat på den amerikanska powerpopsnickraren Mikal Cronin och hans andra platta MC II (Merge Records). Mikal Cronin kommer från Los Angeles, men har ganska nyligen flyttat till San Francisco och där ingår han i musikerskaran omkring frontfiguren Ty Segall från Orange County och SF. I början av 2000-talet hade de garagefuzziga bandet Epsilons tillsammans.

MC II är en mix av många olika musikstilar t ex 60-talsinfluerade sångstämmor och begåvat melodiskapande, som tillsammans med taggiga gitarrer och mycket akustiska gitarrer som ligger som mattor blir ett väldigt modernt sound med en stor slev av eminent powerpop. Tack och lov har inte stilen fått någon etikett (än), det är bara (vä-häldigt) bra musik. Extra allt, extra pop.

mikal cronin - mc II

Mikal Cronin – MC II

Mikal Cronin gav 2011 ut ett självbetitlat debutalbum som i mångt och mycket handlade om avslut; på collegetiden, på ett längre förhållande och på tiden i LA. Medan MC II då följdriktigt handlar om nystarter och den osäkerhet det kan medföra.

Han spelar också merparten av alla instrument själv (så klart, vad förväntar man sig av någon med sådan talang) utom några undantag på violin, slidegitarr och trummor på två låtar samt Ty Segalls gitarrsolon på Am I Wrong och I’m Done Running from You.

Cronin spelade i augusti på Pustervik under Stay Out West i Göteborg, Way Out Wests klubbspelningar. Samt i Hultsfred 2012.

Här får ni lyssna på inledningsspåret Weight (via Spotify):


Och här kommer den nya och lite dystra men fina videon till Peace of Mind. Skådespelerskan i videon, som spelar hotellstäderskan med en dålig dag, är musikern Mary Timony som spelat med Helium och White Flag.

 

_Joyk

 

 

,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar