Maud Andersson – keramiker

Maud Anderssons keramik

KONSTHANTVERK DESIGN Det kan gå lite rundgång med fina detaljer och produkter som cirkulerar runt på inredningstidningar och -bloggar, och i inrednings-  och inspirationsbilder på nätet som på Pinterest – ibland känns det som att bara en enda grej kan vara i ropet åt gången. Speciellt i lilla Sverige. Mikaela Willers ljusstakar i barock stil och hennes fat och tallrikar samt svensk-portugisiska Mateus olika keramiska serveringsvaror i massproduktion har varit mycket synliga.

En keramiker jag gillar är Maud Andersson med sitt Skoby Krukmakeri (Skoby Gård ligger vid Skepptuna norr om Arlanda). Mycket vackra fat, skålar och krukor med en egen stil med lite grafiskt utseende. Hon använder streck, cirklar och linjer på ett effektfullt sätt. En del tallrikar och fat har svagt böljande kanter. Och handens närvaro kommer fram snyggt i hennes verk:

Fat och amplar

Fat och amplar

Maud Andersson

Maud Andersson

Maud skapar främst främst bruksföremål och håller även keramikkurser för både vuxna och barn som kvälls- eller helgkurser i krukmakeriet. Hon har utbildat sig först inom konst och gick sedan keramiklinjen på Hantverkets folkhögskola i Leksand.

Hon har fått medlemskap i Konsthantverkscentrum, KHVC, så det är en kvalitetsstämpel på hennes arbete. KHVC planerar också att öppna en webbshop nästa år där Maud också skulle finnas, och hon brukar ställa ut sina alster på KHVCs gata på Formex-mässan.

Maud på Formex 2013

Maud på Formex 2013, montern visar nya verk

Nu i juni ska hon delta i ett symposium i Leksand för keramiker och föreläsa om sociala medier och bilder på internet, samt sedan medverka i en master class-workshop som brittiske Clive Bowen håller i. Kanske får hon inspiration och vidareutvecklar sin stil, det ska bli spännande att se.

Maud finns även t ex hos återförsäljarna Swedish Design House och Kulturstugan i Märsta.

 

_Åska

 

 

Maud - halvklar mugg

Maud – halvklar mugg, inte bränd eller glaserad

 

 

 

 

 

 

 

 

, ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar