Habitat på PUB i Stockholm

Habitat, Stockholm

NYHETER Den brittiska inredningskedjan Habitat har öppnat en 800 kvm stor flaggskeppsbutik på varuhuset PUB i Stockholm, under ledning av ROOM som också huserar där.

Kedjan startades av inredaren och restauratören sir Terence Conran 1964 och var som allra mest poppis i England på 70- och 80-talen för en medelklass som hade och/eller utbildades i ”god smak” av Habitat. Bort åkte det gamla engelska, murriga och in kom rena linjer. Kedjan, som under åren 1992-2009 ägdes av IKEA, har varit lite på dekis med nedstängda butiker i England från 2004-5, så pass att de gjorde företagsrekonstruktion 2011. Men nu satsar de nya ägarna av den europeiska delen, franska Cafom, tillsammans med ROOM alltså på Sverige – här vi ju har varit lite inredningstokiga på senare år.

Stilen på möbler, köksvaror, belysning och inredningsdetaljer tycker jag passar den typiska skandinaviska stilen; stilrent, olika träslag, metall. Med en del lekfulla och mer färgglada produkter. Jag såg en hel del trendiga, gula produkter och ljusa, böjda träslag, fyrkantsbord, knapphäftade soffor, rottingdetaljer samt mönstrat porslin t ex Concetta. Prismässigt ligger de en del över motsvarande på IKEA, men jag antar att kvalitén är bättre. Kul med nytillskott på marknaden, men dock med stor del produkter i samma moderna, trendstil som många andra inredningsmånglare. Jag hade gärna sett ännu mer särpräglade uttryck.

Habitat china Concetta

Habitat – porslin Concetta

 

UPPDATERING 140316: Habitat öppnar nu under senvåren 2014 även en stor butik i två plan i Skrapan på Götgatan, Södermalm.

140602: Nu idag öppnar Habitat i Skrapan.

140817: Var förbi PUB och såg att den butiken nu stängt.

_Louise

 

 

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. habitat möbler | mobler-se.com - 17 mar, 2015

    […] Habitat på PUB i Stockholm – Open EyeBrittiska inredningskedjan Habitat har öppnat på varuhuset PUB i Stockholm. Något som många längtat efter, så vad har de att erbjuda?GÅ TIL HEMSIDAN! […]

Lämna ett svar