Forms in nature

Forms in nature – ljusinstallation

NYHET Jag ramlade på den intressanta ljusskulpturen/installationen Forms in nature av konstnärsdoun danska Thyra Hilden och argentinaren Pio Diaz. En perfekt backdrop om man har en fäbless för lite mer horror-artad inredning eller skogsmullemys. Den är inspirerad av tyske biologen, konstnären m.m. Ernst Haeckel (1834-1919) och hans målningar av olika livsformer (separat artikel om Haeckel kommer lite senare).

Forms in Nature består av ett tätt och slingrande gren- och snarare rotsystem , som projicerar spännande eller kusliga (eller kanske koseliga, som på norska = mysiga) mönster av knotiga grenar och buskage på vägg och tak. Om man använder dimmer kan man förstärka och förändra olika aspekter av verkets gestaltning.

Hilden har tidigare arbetat konstnärligt mycket med spegeleffekter och även denna kan sägas ha en sådan, då trädens rotsystem ju inte är något man ser i vanliga fall – men i detta fall har träden hamnat lite upp och ner.

Skulpturen verkar inte vara i produktion eller till försäljning ännu (de har lagt upp att man kan anmäla intresse via crowdfunding) men dessa bilder kan ju fungera ypperligt som inspiration för egna arrangemang med ljus och skugga.

Forms in nature - Lampa, ljusskulptur

Forms in nature – Lampa, ljusskulptur

 

Ciao!
_Louise

 

, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar