Former och fronter

Boca do Lobo Diamond emerald - spännande former

NYHETER – FORMER Portugisiska Boca do Lobo formger efter eget huvud. Det kan vara kurviga och organiska former, mixade färgsättningar, träslag, material och hopsättningar. Och en och annan möbel med mer klassisk form, ofta med elegantare art déco-touch.

Boca do Lobo har ett grönt, excentriskt sideboard Diamond Emerald i sin limited edition som ligger i det dyrare segmentet. ”Diamantslipad” form med guldplätering på skåpets insida. Spännande formgivning och utveckling av hur inredning kan se ut. (Tumnagelsbilden till höger är lite kapad, klicka på bilden för att se hela sideboarden.)

Bordet Newton uppvisar ett bubblande underrede med snygg lackad finish och halva guldsfärer på bordets topp.

Boca do Lobo Newton - spännande former

Boca do Lobo – Newton console

FRONTER
Svenska IKEA-pimparna Superfront har det talats om den senaste tiden. De har, liksom flertalet andra företag som poppat upp, nischat in sig på att man kan göra en kosmetisk förändring med hjälp av fronter m.m. på sina IKEA-möbler, som t ex Bestå sideboard eller Pax garderob.

Superfront har paneler och ben i olika färger, som man ju även kan måla själv i valfri kulör. Även sidor finns för den som vill göra fint runt om möbeln. Samt handtag och toppskivor, t ex i marmor eller kalksten. Företaget har ett showroom i Mood Gallerian vid Regeringsgatan och Mäster Samuelsgatan i Stockholm, på plan 3, där man kan se produkterna in real life.

Superfront for IKEA

Superfront for IKEA

Företag och sajter där man kan styla om sina IKEA-möbler har ju funnits ett tag nu. Redan 2004 började svenska Bemz sälja överdrag till IKEAs soffor, som rönte stor framgång. Och 2006 startades sajten Ikeahackers där hugade ”ombyggare” skickar in sina projekt och hur de gått tillväga. This is my IKEA gör cover ups, dvs tryck som är anpassade till storleken på valfri möbel. Pretty Pegs tillverkar olika sorters ben, från mer klassiska till lekfulla, i olika färger. Medan Parts of Sweden tillhandahåller ett stort utbud av bl a tryck, handtag, hyllor på bredden och tvären samt luckor.

Sedan tidigare finns amerikanska O’verlays med annorlunda och en del snygga paneler (som även skeppar internationellt):

O'verlays panel

Exempel …

O'verlays panel 2

… på O’verlays …

O'verlays panel 4

… paneler.

 

 

 

 

 

 

 

_Åska

 

 

,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar