Bananraita

Bananraita

RECEPT KONDIMENTER Här kommer en variant på det indiska kondimentet, tillbehöret, raita – som är youghurtdressing med mynta och gurka, men här med banan, korianderfrön och cayennepeppar. Raita används som en svalkande sås till den i regel starka indiska maten. Tillsammans med lite chutney, nanbröd, pappadums etc. blir denna en trevlig variant. Serverades på bilden på ett nanbröd med lite tikka masalasås under.

Ingredienser – drygt 3,5 dl:
2 bananer
2 ml (krm) malda korianderfrön
2 ml (krm) cayennepeppar
1/4 tsk salt
2,5 dl naturell yoghurt

Gör så här:
Skala en banan, lägg i en skål och mosa den med en gaffel till purékonsistens. Blanda i kryddor och salt, rör om. Tillsätt yoghurten och rör om tills allt blandats ordentligt. Smaka av kryddningen – vill du ha starkare smak så ta i mer cayennepeppar. Skala den andra bananen och dela den på längden med en kniv. Skiva de båda längderna till ca 0,5 cm tjocka skivor. Blanda dem i raitan.

Bananraita - preparation

Bananraita – preparation 1) Banan och kryddor 2) Mixad raita

Häll över i serveringsskål. Pudra över lite cayennepeppar. Låt stå förpackad täckt med plastfilm i kylskåp minst en timme innan servering.


_Åska

 

, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar