Armani: – Sì? – Nja, OK då.

Armani Sí edp

PARFYM Armani gjorde förr i tiden en del parfymer som stod ut lite. Någon på ett offensivt sätt, men flera med lite sting i. Nu har de med deras senaste lansering  landat i ett medelsvennigt, likriktat vaniljlandskap. Ja, den är behaglig, men lite intetsägande. Den börjar med en trevlig svartvinbärsnot (ja, hemtrevlig som i syltig), som varit så populär på sistone. Lite fresia och annat blommigt anas också.

cate-blanchett-armani-si-fragrance-ad

Cate Blanchett hänger med Armanis Sì

Men ganska raskt rör den sig mot en vaniljig blombukett som passar fint i vardagen på kontoret eller som en förbättrande skin scent. För sillaget är väldigt tajt och kroppsnära. Den varar inte heller så länge på mig, efter en halvtimme har alla ingredienser tonats ner för att vara borta efter en timme. Kvar ligger något litet vaniljkorn och dallrar skrämt om man sätter näsan på.

Jag brukar kunna gilla vaniljdofter om de är gjorda med en sofistikerat blandning som tillkommer i de olika noterna (se recension av Naomi Campbell, faktiskt) och som ligger kvar tillsammans med det pudriga. Men  känns dessvärre mest tråkig, utan något vibrerande mångfacetterat – även om de har raggat Cate Blanchett till sin posterdam och även om en känd näsa som Luca Turin gett den 4/5.

 

Toppnot: Bergamott, mandarin, svarta vinbär, fresia
Hjärtnot: Turkisk ros, neroli, osmanthus, jasmin
Basnot: Patchouli, vanilj, orcanox
Näsa: Christine Nagel

 

Ciao!
_Louise

 

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar