Veckans låtar 6 maj – Tema: Replacements

VL-tema-Westerberg

VECKANS LÅTAR Makka var upptagen med gig förra veckan, men är nu tillbaka och fortsätter presentera veckans låtar. Denna vecka med ett Replacements-tema [via YouTube & Spotify – de videor som endast visar skivomslag lägger vi bara upp i mindre format].

1. Replacements – Skyway (1987)
Ett av mina absoluta favoritband. Inte helt lätt att plocka ut en låt. Men jag väljer en av Paul Westerbergs snyggaste ballader, Skyway från plattan Pleased To Meet Me.

2. Paul Westerberg – Knockin’ On Mine (1993)
Inledningsspår på Westerbergs första soloplatta 14 Songs.

3. Bash & Pop – Tiny Pieces (1993)
Bandet basisten Tommy Stinson bildade efter att Replacements splittrats. Stinson bytte till gitarr och tog hand om sången. På trummor fanns Steve Foley som spelade med Replacements mot slutet. De gav ut en platta Friday Night Is Killing Me. En rätt ojämn skiva, som dock innehåller några bra låtar – den här till exempel. Bash & Pop var aktiva 1992-94.

4. Perfect – Little Drum (2004)
Ännu ett band lett av Tommy Stinson, bildat 1995. Han sjöng och spelade återigen bas. De gav ut en EP 1996 men debutalbumet som spelades in -97 gavs inte ut förrän 2004 och är absolut värt att ha. Mycket Westerberg över den här låten. Stinson framlever numera sina dagar som basist i Guns & Roses och ger också ut soloplattor. Den senaste One Man Mutiny kom 2011.

5. Titanic Love Affair – Planet Strange (1991)
Inga medlemmar från Replacements med här. Men det låter mycket som dem och Replacements originaltrummis Chris Mars har målat baksidan på omslaget till det första, självbetitlade albumet. Sångaren och gitarristen Jay Bennett var sen medlem av Wilco mellan 1994-2001. Han hamnade i polemik med Jeff Tweedy och slutade efter plattan Yankee Hotel Foxtrot. Bennett avled av en läkemedelsöverdos 2009.

Enjoy!

_Makka

, ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar