Serie – kondimenter: Apelsin- och hasselnötssås

apelsin-hasselnots-sas

kondimenter-serie1

KONDIMENTER, RECEPT Vi fortsätter testa oss fram i kondimentsrymden – nu blir’e brynt smör med både söt och krispig smak av apelsin och hasselnötter, från stjärnkocken Patrica Yeo från numera nedlagda AZ vid Union Square i New York, hon är nu på Big Bowl i Chicago. Passar ypperligt till fågel eller grönsaker.

4 portioner – Internationellt, eklektiskt kök

Ingredienser:
1 dl. smör
1 dl. hackade hasselnötter, utan skal
1 dl. apelsinjuice
Skal från 1 apelsin, strimlat – obs! inget av det sura, vita på skalets undersida ska med.
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Värm en stekpanna på hög värme, tillsätt smöret och värm upp tills det bubblar och mjölkämnena börjar bli gyllenbruna. Tillsätt hasselnötterna och koka dem till de är lite rostade och gyllenbruna, det går snabbt på bara cirka 30 sekunder.

Ta bort från plattan, tillsätt apelsinjuicen och -skalet. Rör om i pannan till blandningen emulsifierar och tjocknar lite. Krydda med salt och peppar.

Apelsin- och hasselnötssås - preparation

Apelsin- och hasselnötssås – preparation

 

_Åska

 

 

, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar