Raw brownies med choklad och körsbär

Raw brownies med choklad-körsbär

RECEPTRAW FOOD Körsbär passar ju ypperligt med choklad, och helst mörk choklad – som t ex i riktigt tysk Schwarzwaldtårta med körsbär eller Ben & Jerrys-glassen Cherry Garcia. Här gör vi en raw food-variant på brownies, som du inte behöver grädda, utan de rullas ihop till bollar. En slags chokladbollar, helt enkelt, men utan socker.

Ingredienser (ca 20 mindre bollar):
2 dl cashewnötter
1 dl hasselnötter
1,5 dl urkärnade, finhackade dadlar, gärna medjool
0,5 dl kakao
0,5 dl torkade körsbär
2 msk vatten
2 msk kokosolja, helst extra-virgin
nypa fling- eller havssalt

Garnering:
0,5 dl finhackade kakaonibs, alt. finhackade hasselnötter eller kokosflingor

Gör så här:
1. Kör nötterna i en mixer tills de är finmalda. Tillsätt dadlar, kakao, körsbär, kokosolja samt salt och fortsätt köra i mixer tills det blandats till en fin massa.

2. Rulla degen till små bollar och rulla dem sedan lätt i vald garnering.

3. Låt stå minst 15 minuter i kylskåp. Förvara i låda med lock. Håller en vecka i kylskåpet.

Raw brownies med choklad-körsbär - preparation

Raw brownies med choklad-körsbär – preparation

_Åska

 

, ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera