Infusion d’Iris från Prada – parfym passande professionella

Infusion d'Iris - Prada

PARFYM När jag skrev om Yves Saint Laurents Rive Gauche för ett tag sedan nämnde jag att den passar som kontors- eller jobbparfym. Främst den äldre, tuffare – men tyvärr utgångna – versionen, men även den nya, omformulerade.  Tips på andra parfymer som passar i många professionella miljöer (men kanske inte på sjukhus och andra ställen där man ska vara, om inte au naturel, i alla fall diskret doftmässigt) är Infusion d’Iris från Prada eller Vero Profumos ypperliga Mito (recension på den kommer senare).

Infusion d’Iris har sedan den första versionen år 2007 som Eau de Parfum – en pudrig oriental-träig doft, även kommit ut i en lättare Eau de Toilette år 2010 samt en kryddigare och intensivare orientalversion Eau de Parfum Absolue, som kom 2012. Toppnoterna i första EdP:n räknas som mandarin, galbanum, apelsin och apelsinblomma med hjärtnoternas iris, cederträ och vetiver. Baserade på rökelse och bensoe. Näsan bakom ursprunget är Daniela Roche-Andrier från Givaudan.

Prada - Infusion d'iris

Prada – Infusion d’iris

Det är en smaksak vilken av de olika versionerna/flankers man gillar och även om själva kärnan av Infusion d’Iris känns igen i alla tre, så skiljer de sig åt ganska mycket.

Främst EdP:n utstrålar en krispig, dyr elegans med en klartänkt grön air med lite citrus blandat med irisens vita je ne sais quoi. Behöver man få igång tankeverksamheten på morgonen och hålla skärpan passar den ypperligt. EdT:n och L’Eau Absolue grundas på samma igenkännliga bas, men med lättare respektive kryddigare toner.

Ska jag prestera, presentera eller vara proffsigt presentabel droppas denna pick-me-upper gärna på! Yes, madame!

Återkommer with more examples.

Ciao!
_Louise

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar