Trudis fullkornsmuffins med banan och blåbär

Fullkornsmuffins

RECEPT Min kompis Trudi, som bor utanför London, brukar ofta experimentera med allehanda bakning, och även om hon nyligen opererades kunde det inte hindra henne från detta. Hon testade en lite annan variant av fullkornsmuffins med mindre socker och mer frukt. Som blir lite nyttigare och förhoppningsvis inte påverkar hennes konvalescens allt för negativt. Här kommer receptet, som jag tycker blev mycket saftigt och gott.

Ingredienser:
2 mogna bananer, mosade
90 gr farin- eller muscovadosocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
60 ml olivolja
125 gr fullkornsvetemjöl
45 gr fullkornshavregryn
0,5 tsk mald kanel
0,5 msk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
1 generös skvätt lönnsirap
1 stor handfull frysta blåbär

Gör så här:
Sätt på ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser utom de frysta blåbären i en skål och mixa dessa noggrant. När blandningen mixats ordentligt slänger du i de (fortfarande) frysta blåbären och rör om lätt (detta för att blåbären inte ska gå sönder för mycket). Skeda upp mixen i 6 stora muffinsformar. Grädda i ca. 25 minuter. Försök låt muffinsen svalna innan du äter!

Fullkornsmuffins - preparation

Fullkornsmuffins – preparation (här halkade det med några hallonbitar också, som ni ser)

 

 

_Åska

 

 

, ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera