Drinktips för våren – Pimm’s, Hugo och Aperol spritz

Pimm's No 1 Cup

DRINKAR Drinktips på vederkvickande vår- och sommardrinkar – Pimm’s, Hugo och Aperol.

Pimm’s No 1 Cup
Den engelska sommarklassikern Pimm’s No 1 Cup kan man tjuvstarta med redan nu, tycker jag. Serveras på Ascots hästkapplöpning och bättre pubar i England, där man kan beställa hela karaffer.

De klassiska ingredienserna:
1 del Pimm’s
2 till 3 delar lemonad, t ex fruktsoda, 7 Up, Sprite eller Ginger Ale
Citronbit
Gurkbit
Isbitar
Myntablad på toppen

drinktips

Pimm’s drink

Hugo
I Tyskland och norra Italien är en vårfavorit drinken Hugo, att sippa på när du sitter på uteserveringarna. Från Sydtyrolen.

Ingredienser:
Prosecco, champagne eller mousserande vitt vin (så att du fyller 3/4 av glaset)
2 cl sockerlag av fläder eller outspädd flädersaft
Limesaft från en halv lime + lägg även i limeskalet
Sodavatten/mineralvatten (fyll upp resten av glaset)
Några myntablad

På en del affärer, t ex Picard, finns frysta melonkulor som också är goda att tillsätta ett par av.

Update: I can see that there are many of you searching for recipes for the drink Hugo from abroad – so I’ve translated this part:

The drink Hugo is a springtime favourite in Germany and northern Italy, to sip outdoors on the patio. From South Tyrol.

Ingredients – 1 glass:
Prosecco, champagne or sparkling white wine (fill 3/4 of the glass)
2 cl of undiluted elderflower cordial – or buy elderflower syrup
Lime juice from half a lime + put the peel in the glass too
Soda or mineral water (fill the rest of the glass)
Some mint leaves


aperol-spritz

Aperol-spritzer

Aperol-spritz

Vitt bubbelvin med italienska aperitifen Aperol, är en klassiker i norra Italien och upp till södra Tyskland på våren.

Ingredienser:
3 delar Prosecco eller mousserande vitt vin
2 delar Aperol
1 stänk sodavatten
Isbitar
Apelsinskivor

 

 

 

_Louise

 

,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera