DRINKAR Drinktips på vederkvickande vår- och sommardrinkar – Pimm’s, Hugo och Aperol.
Pimm’s No 1 Cup
Den engelska sommarklassikern Pimm’s No 1 Cup kan man tjuvstarta med redan nu, tycker jag. Serveras på Ascots hästkapplöpning och bättre pubar i England, där man kan beställa hela karaffer.
De klassiska ingredienserna:
1 del Pimm’s
2 till 3 delar lemonad, t ex fruktsoda, 7 Up, Sprite eller Ginger Ale
Citronbit
Gurkbit
Isbitar
Myntablad på toppen
Hugo
I Tyskland och norra Italien är en vårfavorit drinken Hugo, att sippa på när du sitter på uteserveringarna. Från Sydtyrolen.
Ingredienser:
Prosecco, champagne eller mousserande vitt vin (så att du fyller 3/4 av glaset)
2 cl sockerlag av fläder eller outspädd flädersaft
Limesaft från en halv lime + lägg även i limeskalet
Sodavatten/mineralvatten (fyll upp resten av glaset)
Några myntablad
På en del affärer, t ex Picard, finns frysta melonkulor som också är goda att tillsätta ett par av.
Update: I can see that there are many of you searching for recipes for the drink Hugo from abroad – so I’ve translated this part:
The drink Hugo is a springtime favourite in Germany and northern Italy, to sip outdoors on the patio. From South Tyrol.
Ingredients – 1 glass:
Prosecco, champagne or sparkling white wine (fill 3/4 of the glass)
2 cl of undiluted elderflower cordial – or buy elderflower syrup
Lime juice from half a lime + put the peel in the glass too
Soda or mineral water (fill the rest of the glass)
Some mint leaves
Aperol-spritz
Vitt bubbelvin med italienska aperitifen Aperol, är en klassiker i norra Italien och upp till södra Tyskland på våren.
Ingredienser:
3 delar Prosecco eller mousserande vitt vin
2 delar Aperol
1 stänk sodavatten
Isbitar
Apelsinskivor
_Louise
Inga kommentarer ännu.